Haberler

1 Ocak 2020 İtibarıyle F-Gaz Servis ve Ürün Kısıtlamaları Teknik Bülteni SOSİAD Web Sitesinde Yayında

AREA tarafından REFCOM’un katkılarıyla hazırlanan ve SOSİAD tarafından Türkçe’ye çevrilen; 01 Ocak 2020 itibariyle AB ülkelerinde F-Gazlar ile ilgili servis ve ürün yasakları ile ilgili Teknik Bülten; SOSİAD web sitesinde yayına alındı.

Bu belgenin amacı, Avrupa’daki soğutma, iklimlendirme ve ısı pompası servis/montaj yüklenicilerini F-Gaz Yönetmeliği kapsamında 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek olan servis ve piyasaya arz yasaklarına ilişkin süreç konusunda bilgilendirmektir.

1 Ocak 2020 İtibarıyle F-Gaz Servis ve Ürün Kısıtlamaları Teknik Bülteni SOSİAD Web Sitesinde Yayında

Ürün (piyasaya arz) ve servis yasaklarından bazıları, sektör için önemli etkilere sebep olacaktır ve servis mühendislerinin bu değişikliklerin kendileri için ne anlama geldiğini anlaması oldukça önemlidir.

517/2014 sayılı AB F-Gaz Yönetmeliği’nin III no’lu Ek’inde bu sistemlerin/uygulamaların belirli bir tarihten sonra yasaklanacağı çeşitli sektörler ve farklı soğutkanların kullanımlarıyla ilgili bir zaman çizelgesi yer almaktadır. Bu dokümanda yalnızca 1 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek yasaklar dikkate alınmıştır.

Bülten ayrıca Türkçe olarak AREA’nın web sitesinde de yer almaktadır. 

Başa dön tuşu