SOSİAD, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Protokol İmzaladı
SOSİAD, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde ele aldığı, Eğitim Komisyonu tarafından yürütülen, Meslek Liselerinin eğitim kalitesini ve tercih edilebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalarının yeni dönemi için, 19 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 13.00’te İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli” protokolü imzaladı.
SOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakuş’un yanı sıra Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Kılıç, Dernek Müdürü Kemal Öz ve Eğitim Komisyonu üyesi Türkay Yıldırım’ın katıldığı imza töreninde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Ülkemizin eğitimle kalkınmasına hepimiz çok inanıyoruz. Sizin de daha önce söylediğiniz gibi bir ülkenin ithalatı çok yoğunsa eğitiminin eksik olduğu görülür. Ülkemizin gelişiminde eğitim bir dinamodur. Bunu sağlamaya yönelik çalışmalarınız; mesleki eğitime güven vermesi, mesleki eğitimin de ülkenin geleceğine güven ve yön vermesi açısından hayırlı olacağına inanıyorum” dedi. SOSİAD Başkanı Turgay Karakuş; “Pendik İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki laboratuvar çalışmalarına başladık.
Endüstriyel soğutma alanında, elektronik haberleşme dahil bir çok sistemin alt yapısının kurulacağı benzersiz bir laboratuvar olacak. Öğretmenlerimizi de zaman zaman eğitime alacağız. Eğitimcinin eğitimine her zaman önem verdik. Mütevelli Heyeti Üyesi olduğumuz ISKAV’ın eğitimciler için her yıl düzenlediği eğitimleri SOSİAD olarak destekliyoruz. SOSİAD ve sektörde yer alan diğer STK’ların İBB ile yaptığımız protokol kapsamında İSMEK İklimlendirme Uzmanlık Okulu Projesinde yer alıyoruz. Orada alanımızla ilgili teorik ve pratik eğitimler vererek mesleki eğitime ve sektörümüze eleman açığını kapatmak için katkı sağlıyoruz. Meslek lisesi mezunu, teknik öğretmen ve sanayici olarak bu konudaki eksiklerimizi yakından tanıyorum ve çözümün içinde yer alma konusunda gönüllüyüm. Meslek Liselerinde verdiğimiz seminerlerin çok olumlu geri dönüşleri oldu. İklimlendirme sektörünü klimadan, tesisat sektörünü borudan ibaret gören öğrencilerimiz sektörün gerçek boyutu ve alt disiplinleri ile tanıştırıldığında bölümümüzün tercih edilirliği bariz biçimde artmış. Tabii ki bu, gurur verici bir şey. İklimlendirme sektörü iyi örgütlü ve örgütler arası eşgüdümlü çalışabilen bir sektör. Hep birlikte nitelikli personelin, mavi yakalı işgücünün önemine inanıyor, bu doğrultuda müşterek çalışmalar da gerçekleştiriyoruz” dedi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Serkan Gür, iklimlendirme sektörünün öğretmenine ve öğrencisine diğer sektörlere nazaran daha fazla sahip çıktığını ifade ederek; “Birlikte bir mesleği icra edeceğimiz, birlikte çalışacağımız kişilerin iyi yetişmesine ve onları yetiştirecek kişilerin daha iyi donanıma sahip olmasına katkıda bulunabilirsek gerçek misyonumuzu yerine getirebiliriz. Bu iş birliğinin büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.